fbpx

Minnesstund med konsert, Förintelsens minnesdag 27 januari 2024


27 januari, en minnesdag som kommit till för att vi aldrig ska glömma nazisternas offer och för att stödja alla de som kämpar mot intolerans, rasism, antiziganism och antisemitism.
É Romani Glinda sätter fokus på romernas Samudaripé, ett av de två folkmord som nazisterna begick. Romer och judar ansågs av nazisterna vara underlägsna raser som inte var önskvärda i det nazistiska Stortyska riket.

Medverkar i programmet: Parisa Liljestrand, Sveriges kulturminister; Biskop Andreas Holmberg, Stockholms stift; Bo Lindberg Bitr. kyrkoherde i Oscars församling; Niclas Järvklo, Sveriges museum om Förintelsen; Ann Bernes, Forum för levande historia; Dan Hultqvist, Sveriges museum om Förintelsen; Fred Taikon, Bengt O Björklund, Mia Taikon, É Romani glinda.

Musik: Amé sam rom, finskromska kören Dživibosko drom.

Minneshögtiden avslutas traditionsenligt med kaffe och dopp.

OBS! På grund av säkerhetsrisken har Oscars kyrka väskförbud, endast mindre handväskor tillåts.

Tid: 27 januari 2024 insläpp med soppa kl.17.30 programmet börjar kl.18:00

Plats: Oscars Kyrka, Narvavägen 6 T:bana Karlaplan. Evenemanget sker i tillgänglighetsanpassade lokaler.

Du kan också följa ceremonin digitalt via livesändning på https://fb.me/e/13X1iKC8c 

För mer information 070-712 39 91.

Evenemanget genomförs i tillgänglighetsanpassade lokaler. Vi reserverar oss för ändringar i programmet. I samarbete och med stöd från Forum för levande historia, Sveriges museum om Förintelsen, Svenska Kyrkan Oscars Församling, Svenska Kyrkan Stockholm Stift, Sensus Stockholm, Statens kulturråd och Region Stockholm.