fbpx

É Romani Glinda bjuder in till Internationella Romerdagen

 

Kom och fira Internationella romerdagen med oss i Skarpnäcks kulturhus och på www.facebook.com/romaniglinda . Vi firar dagen med god mat, musik och mycket annat.
Från 15.30 öppnar vi portarna och bjuder på mingel och fika.
16.00 Fred och Mia Taikon hälsar välkomna och delar ut gratislotter till alla, Kultur- och Demokratiminister Jeanette Gustafsdotter inviger dagen, programmet fortsätter med Stockholms romska brobyggare Rafael Szoppe som berättar om stadens satsningar, Fred Taikon samtalar med Katherine Hauptman från det nyinrättade Förintelsemuseet, Caroline Källner och Erik Broberg från Forum för levande historia om myndigheternas uppdrag och samarbete.
Därefter samtalar Ann Bernes IHRA:s ambassadör och ordförande och Lars Lindgren från diskrimineringsombudsmannen om det svenska ordförandeskapet i International Holocaust Remembrance Alliance.
Kvällen fortsätter med att É Romani Glinda delar ut det årliga hederprisutdelning till personer som arbetat för den romska frågan.
Kaffe med dopp står framme hela dagen för att sedan lämna plats för en middagsbuffé som
serveras under tiden som rummet fylls av romsk musik.
Alla är välkomna! Fri entré
Tid: Fredag 8 april 2022 kl. 15.30 kvällsprogram från kl. 16.00
Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks allé 25 | T-bana: Skarpnäck
Lokalen befinner sig på gatuplan och är tillgänglighetsanpassad
Vi reserverar oss för ändringar i programet
Programmet livestreamas på facebook.com/romaniglinda och www.romaniglinda.se
Programmet genomförs av É Romaniglinda i samarbete med Skarpnäcks kulturhus och med stöd av Stockholm stad, Statens Kulturråd och region Stockholm.