fbpx

Marlene Safrata Trio med Daniel Wikslund och Samuel Lundström på 5 Folk Festival 2021

Riksspelmännen Daniel Wikslund och Samuel Lundström leder oss till Tornedalen och musikens värld tillsammans med Marlene Safrata. Längs vår östra gräns ringlar sig Sveriges vattenrikaste älv genom en kulturbygd som delades i två när Ryssland vann kriget mot Sverige för tvåhundra år sedan.
 
Men, det finska och den tornedalska arvet och musiken lever kvar och är en del av Sveriges fem minoriteters kultur. Välkomna att ta del av Sveriges historia! Programmet genomförs både med begränsad fysisk publik på Stallet i Stockholm och livestreamad här på facebook www.facebook.com/5folkfestival och i full HD på you tube.
 
È Romani Glinda i samarbete med Judiska församlingen i Stockholm, Finska Föreningen i Stockholm, Tornedalingar i Stockholm, Sameföreningen i Stockholm, Skarpnäcks kulturhus, PARKTEATERN Stockholms stadsteater, Sensus studieförbund Stockholm och Stallet - Världens Musik. Programmet genomförs med stöd av Kulturförvaltningen Stockholms stad, Kulturrådet, Kulturförvaltningen Region Stockholm.
 
VISA MINDRE